The Preschool settings sits within the village Primary School, next to the Year R classrooms, which supports a smooth transition from Preschool to school when the time comes.

There is an indoor classroom and also a secure fenced outdoor space next to the external space used by the Year R children.

Within the classroom there is a home corner and shop, a reading corner, drawing and painting areas, and multiple other islands throughout filled with rotating activities to keep the children engaged and constantly learning something new.

The outside space includes a sandpit, a covered area with an outdoor kitchen, space to grow plants, and water play. The grounds of the school are used regularly, from practising riding scooters and bikes on the playground, to exploring the woods, and developing physical skills on the trim trail. The children are outside throughout the year, dressed appropriately for the weather.

© 2019 by Overton Playgroup. Photos courtesy of Overton Photography Club - John Hodge and Amanda Hepburn

Proudly created with Wix.com